X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Nicu Popescu a efectuat o vizită de lucru în nordul R. Moldova

5 apr. 2023,, 08:50   Politică
2140 0

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a efectuat o vizită de lucru la Edineț și Bălți, transmite Biroul de presă al MAEIE.

La Bălți, vicepremierul Nicu Popescu a susținut o prelegere în fața studenților din cadrul Universității de Stat „Alecu Russo”, ocazie cu care le-a vorbit tinerilor despre parcursul european al țării noastre și despre progresele semnificative pe care le înregistrăm în implementarea recomandărilor Comisiei Europene și alinierea la acquis-ul comunitar, transmite radiochisinau.

Возможно, это изображение 4 человека, люди сидят, люди стоят и в помещении

„Le-am mulțumit tinerilor și profesorilor pentru întrebările interesante pe care mi le-au adresat și i-am încurajat să ni se alăture eforturilor de a aduce, împreună, Republica Moldova în marea familie europeană. Am fost impresionat de noul centru de inovare și transfer tehnologic NORTEK, finanțat de Guvernul Republicii Moldova împreună cu partenerii de dezvoltare - Suedia și Marea Britanie.

Возможно, это изображение 11 человек, люди стоят и на открытом воздухе


Tot la Bălți, m-am întîlnit cu echipa de jurnaliști de la portalul de știri Nord-news, cărora i-am oferit un interviu în care am discutat despre subiectele de actualitate de politică externă și aderare la UE.” – a spus oficialul moldovean.

La Edineț, ministrul Nicu Popescu a participat la inaugurarea sediului Asociației Obștești „Aripi de Viață” - o organizație non-profit care sprijină comunitatea locală.

Возможно, это изображение 2 человека, ребенок и люди стоят

„M-am bucurat că și organizațiile din afara capitalei accesează fondurile oferite de partenerii noștri strategici, inclusiv UE, SUA, Germania, Republica Cehă etc. În contextul războiului din țara vecină, am mulțumit asociației pentru sprijinul acordat refugiaților ucraineni, și în special femeilor cu copii.

Am reiterat că vom continua sa muncim în beneficiul cetățenilor iar, prin aderarea la UE, vom asigura pacea și securitatea în țara noastră”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Возможно, это изображение 2 человека, люди сидят, люди стоят и в помещении

1
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?