X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Natalia Gavrilița și-a numit în funcție noua șefă a Cabinetului și un consilier

26 aug. 2021,, 11:14   Politică
3622 9

Prim-ministra Natalia Gavriliță a numit în funcție o nouă șefă de Cabinet și un consilier. Este vorba de activista Stela Jemna, care va răspunde direct de asigurarea organizării activităţii șefei Executivului, inclusiv în relaţiile acesteia cu conducătorii autorităţilor administraţiei publice centrale de specialitate, și pe consilierul Dorin Frăsîneanu.

Dispoziția de numire în funcție a Stelei Jemna a apărut în monitorul oficial marți, 24 august, la o zi după ce a fost semnată.

„În conformitate cu articolul 8 al. 4 din Legea Nr. 80/2010 cu privire la statutul personalului din cabinetul persoanelor cu demnitate publică, se numește doamna Stela Jemna în funcția de șef al Cabinetului Prim-ministrului din data de 24 august 2021, eliberînd-o din funcția deținută anterior. Dispoziția de numire în funcție a fost semnată de Natalia Gavrilița la data de 23 august 2021”, se arată în dispoziție.

Stella Jemna este o jurnalistă și o activistă, care a participat de-a lungul timpului în mai multe proiecte civice, emisiuni despre copii și pentru părinți, activități ONG, voluntariat, proiecte media, etc.

În CV-ul ei, Stela Jemna a indicat că a activat timp de opt ani (2007 - 2015) la Centrul de Asistenţă pentru Autorităţile Publice (CAAP), o organizație nonguvernamentală, și în același timp (2010 - 2015) a activat în calitate de producător la Teleradio Moldova.


Ulterior, a activat și în cadrul Institutului Național Democratic (NDI) din Moldova.

Tot în această săptămînă, Natalia Gavrilița l-a numit în funcția de consilier pe Dorin Frăsîneanu. De meserie jurist și politolog, Frăsîneanu a studiat studii politice și administrative europene la Collège d’Europe din Belgia, a făcut masteratul în științe politice (МГИМО din Rusia) și în drept european și internațional (Université de Strasbourg din Franța).

Frăsîneanu a candidat la alegerile uninominale din 2019 din partea blocului ACUM, pe circurmscripția 49, la Est de Republica Moldova.

Stela Jemna va lua locul lui Adrian Băluțel, numit anterior în funcția de șef al Cabinetului prim-ministrei Natalia Gavrilița. Acesta însă a ales fotoliul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și a plecat de la Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?