X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Nagacevschi: Reforma Justiției vine cu schimbarea Constituției

11 iun. 2020,, 08:25   Politică
3084 2

Ministrul Justiției povestește etapă cu etapă cum va fi realizată mult-discutata reformă a Justiției.

Astfel, evaluările externe sau interne ale judecătorilor și procurorilor au fost anulate, din lipsă de consens, atît pe intern, cît și pe extern, iar reformarea întregului sistem va demara cu modificarea Legii Supreme, așa cum au recomandat și organismele europene.

„Sperăm în luna iulie să finalizăm consultațiile și să definitivăm proiectul, pentru a-l depune în Legislativ, unde va demara o altă etapă de consultații publice, iar după 6 luni de zile sperăm că Legea Supremă va fi modificată”, a declarat Fadei Nagacevschi la emisiunea UNInterviu, de la unimedia.info.

În cazul în care proiectul de modificare a Constituției nu va fi agreat de marea majoritate a deputaților timp de un an de zile de la prezentarea acestuia în Parlament, atunci acesta este declarat nul, iar Reforma Justiției revine acolo de unde încă nici nu a prornit.

„Noi discutăm cu societatea civilă și cu deputații din PSRM PD; PAS și Platforma DA. Cu Șor și Pro-Moldova nu discut, din considerente morale, inclusiv”, a declarat ministrul Justiției.


Oficialul are și un termen în care urmează a fi implementat planul de acțiuni, în urma cărora instituțiile statului vor deveni mai libere, mai integre și vor intra într-un sistem de control și asigurare unei balanțe reciproce.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?