COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Muravschi: Furtună trebuia demis mai devreme

8 sep. 2020,, 17:09   Politică
1903 0

Declarațiile nechibzuite, care în ultimul timp și le-a permis fostul șef al Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, trebuiau să-l ducă la demisie mai devreme.

De această părere este fostul vicepremier Alexandru Muravschi. El a comentat recentele declarații scandaloase ale funcționarului pe pagina sa din rețelele sociale, relatează eNews.

"În principiu, Furtună urma să fie demis acum cîteva zile, cînd a declarat că nu este de acord cu plata despăgubirilor medicilor infectați cu COVID-19 în valoare de 16 mii de lei.

Există o regulă clară în administrația publică. Funcționarul public își poate exprima dezacordul cu orice propunere la etapa de discuție. După luarea deciziei de către guvern, acesta fie demisionează, dacă are foarte multe principii, fie execută decizia. Critica publică a deciziei guvernamentale din partea funcționarului public este un motiv pentru a-l demite din funcție.

După declarația sa scandaloasă despre moartea pacienților care sînt o „povară”, el trebui demis, indiferent de orice scuză, și cu atît mai mult făcută într-o formă atît de stîngace, demonstrînd o completă lipsă de înțelegere a ceea ce s-a întîmplat ”, - a scris Alexandru Muravschi.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽