Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Munteanu și Gamurari despre o posibilă coaliție PDM-ACUM

5 mar. 2019,, 07:30   Politică
7624 9

Igor Munteanu, deputat ales din partea Blocului electoral ACUM DA PAS, spune ferm că blocul pe care îl reprezintă nu va forma niciun fel de coaliție cu Partidul Democrat.

În același timp, purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gamurari, spune că există loc de dialog. Reprezentanții celor două formațiuni au adus argumente în favoarea poziției prezentate în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, transmite IPN.

Igor Munteanu consideră că propunerea PDM de a forma o coaliție cu Blocul ACUM înseamnă un scenariu extrem de prost pentru orice partid care se respectă. Potrivit lui, Blocul ACUM nu va face o coaliție nici cu PDM, nici cu PSRM.

Purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, spune că PDM vrea să înceapă o negociere fără neînțelegeri. „Dorim să găsim acel numitor comun și să mergem mai departe”, spune purtătorul de cuvînt.

„Noi sîntem deschiși pentru negocieri, în primul rînd, pe problemele care țin de acele principii enunțate de PDM. Nu vreau să presupun posibilitatea unor alte forme de negocieri decît cele care trebuie să existe – negocieri transparente. La moment este lansată ideea de negociere pentru Blocul ACUM, care, dacă ne uităm la programul de guvernare, în mare parte coincide cu cel al PDM. Multe dintre lucrurile care deja au fost efectuate și puse în aplicare de către Partidul Democrat se regăsesc în programul de guvernare, în proiectele pe care și le propune Blocul ACUM”, Vitalie Gamurari.


Potrivit lui, există loc de dialog între cele două formațiuni politice și posibilitatea de a negocia o viitoare coaliție în interesul cetățenilor Republicii Moldova.

Partidul Democrat și Blocul electoral ACUM sînt următoarele două formațiuni care au obținut cele mai multe mandate în legislativ, după Partidul Socialiștilor. Astfel, PDM are 30 de fotolii în Parlament, iar Blocul ACUM – 26, însumate fiind constituie 56 de mandate de parlamentar din totalul de 101. În spațiul public sînt analizate mai multe scenarii de constituire a coaliției de guvernare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?