Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Muntean: Se creează impresia că tragedia de la aeroport este "mușamalizată"

23 iul. 2023,, 11:15   Politică
4645 0

" Se creează impresia că se încearcă "mușamalizarea" acestui caz și se fac eforturi mari în acest sens, inclusiv prin intermediul presei. <...> Ca urmare a tragediei, Anna Revenco a fost demisă, dar motivul oficial nu a fost acesta (tragedia de la aeroport - n.r.). Vedeți cît de interesant este! Asta e trecere sub tăcere", a declarat politicianul Iurie Muntean, în cadrul emisiunii "Puterea a patra" de la postul de televiziune N4.

Totodată, Muntean s-a arătat indignat de faptul că șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, nu a fost demis, transmite a-tv.md

Politicianul a subliniat că în multe țări, în cazuri similare, miniștrii și nu numai demisionează, și a dat exemplul României, cînd ministrul Afacerilor Interne, la doar 6 zile de la numire, a demisionat în momentul în care au fost ucise 2 fete, fiind trimiși în demisie un număr mare de polițiști responsabili de acest lucru. De asemenea, Muntean a reamintit că anterior, pe vremea cînd Partidul Comuniștilor se afla la conducerea țării, ministrul Apărării a demisionat din cauza unui accident soldat cu moartea unui civil pe un teren de antrenament militar din Bulboaca.

"Există un exemplu și la noi în țară. Anul 2006. Un civil a fost împușcat mortal din greșeală la un poligon de trageri. Și, din punct de vedere uman, nu existau motive pentru a da vina pe ministrul Apărării pentru acest incident, dar ministrul a fost demis imediat. Aceasta este o reacție politică, care dovedește valorile morale ale autorităților, dovedește disponibilitatea de a accepta responsabilitatea politică, socială și umană", a subliniat Muntean.
Vă reamintim că la 30 iunie, un cetățean al Tadjikistanului a deschis focul pe Aeroportul Internațional Chișinău, omorînd două persoane. Atunci, mai multe partide politice și reprezentanți ai societății civile au cerut demisia șefului Poliției de Frontieră, Roșian Vasiloi, a șefului SIS, Alexandru Musteață, și a ministrului de Interne, Anna Revenco.

Ulterior, premierul Dorin Recean a declarat că ministrul Anna Revenco și-a prezentat demisia, însă nu a fost anunțat oficial că aceasta și-a dat demisia din cauza incidentului de la aeroport.


Pînă la ora redactării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Poliției de Frontieră, Președinției și PAS nu au comentat în spațiul public declarațiile lui Iurie Muntean.

19
0
2
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?