X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova și Portugalia vor continua să aprofundeze cooperarea bilaterală

10 feb. 2023,, 11:45   Politică
4503 0

Republica Moldova și Portugalia vor continua să aprofundeze cooperarea bilaterală și să lucreze împreună pentru o Europă pașnică și prosperă.

Despre aceasta se menționează într-o declarație comună semnată de vicepremierul Nicu Popescu, ministrul al Afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, și João Gomes Cravinho, Ministrul afacerilor externe al Republicii Portugheze, cu prilejul marcării a 30 de ani de la stabilitrea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Cei doi diplomați și-au exprimat profunda apreciere pentru prietenia trainică și neclintită dintre țările noastre.

"Recunoaștem și sprijinim pașii decisivi ai Republicii Moldova în parcursul de aderarea la Uniunea Europeană și salutăm acordarea, în vara anului 2022, a statutului de țară candidată la aderare.

Recunoaștem importanța reformelor realizate de autoritățile Republicii Moldova, care vizează modernizarea țării și îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor săi, precum și angajamentul consecvent de a contribui la pacea și securitatea în Europa.


Apreciem rolul important al diasporei moldovenești în Portugalia. Diaspora servește drept punte de legătură între cele două țări ale noastre, consolidînd raporturile noastre culturale și economice și demonstrând puterea prieteniei noastre", se arată în declarație.

Totodată, în contextul provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova, declanșate în urma războiului din Ucraina, cei doi miniștri de externe au solicitat "o cooperare și un sprijin din ce în ce mai puternic pentru Moldova, pe măsură ce își consolidează reziliența împotriva amenințărilor multiple".

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?