X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova nu trebuie amenințată cu degetul și atrasă în acțiuni militare. Opinie

19 apr. 2022,, 10:05   Politică
5143 0

Reprezentanții Guvernului Ucrainei nu trebuie să amenințe Moldova și să-o atragă în operațiunile militare din țara vecină, deoarece, menținînd neutralitatea, republica noastră ajută cum poate, trimite medicamente și alte produse necesare, dar și moldovenii oferă astfel de produse de primă necesitate.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de socializare de către Președintele Consiliului de Administrație al Adunării Popoarelor din Moldova, Olga Goncearova, comentînd declarațiile viceprim-ministrului, ministrul pentru Reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, Irina Vereshchuk, transmite Noi.md.

"Am ascultat interviul cu ministrul pentru Reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina. Dna este plină de pretenții la adresa Președintelui Republicii Moldova. Nici noi nu sîntem încîntați, dar Maia Sandu este președintele nostru și noi putem și trebuie să ne exprimăm așteptările. Dar nu un oficial al guvernului ucrainean. Ei, la fel ca multor reprezentanți ai autorităților ucrainene, nu-i place comportamentul Președintelui Moldovei: de ce Maia Sandu nu a fost de partea Ucrainei?! Doamna ministru nu știe că, în primul rînd, există o subordonare. Un ministru nu poate vorbi despre președintele unei țări străine. Și, în al doilea rînd, este timpul să mulțumească Moldovei pentru că a primit refugiați din Ucraina și a avut grijă de ei. Și nu trebuie să amenințe cu degetul Moldova și s-o atragă în acțiuni militare. Moldova ajută refugiații, trimite medicamente și cele necesare. Respectați, doamnă ministru, oamenii statului vecin", a subliniat Olga Goncearova.

De menționat că în ajunul viceprim-ministrul, ministrul pentru Reintegrarea teritoriilor temporar ocupate din Ucraina, Irina Vereșciuk, a acuzat autoritățile moldovenești că, în condițiile războiului din Ucraina, încearcă să fie loiali atît Kievului, cît și Moscovei și că "Moldova ajută acum Ucraina prea puțin". Irina Vereshchuk a invitat-o pe Maia Sandu în Ucraina, ca "să poată vedea personal groaza războiului, în speranța că acest lucru o va încuraja să ia decizii mai dure cu privire la Rusia". Vicepremierul a spus că Ucraina așteaptă o poziție mai clară din partea Moldovei, astfel încît autoritățile moldovenești "să spună lucrurilor pe nume, să nu se ascundă în spatele lor și să nu caute formulări convenabile care le dau posibilitatea să stea pe două scaune".

26
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?