X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova, ”luată în seamă” de Mike Pompeo

26 iul. 2018,, 12:21   Politică
3002 3

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a pomenit miercuri, în cadrul unei reuniuni în care a dat asigurări că Statele Unite nu vor recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia, de R. Moldova și alte state unde urmează să aibă loc alegeri parlamentare.

Senatorul Chris Coons l-a informat pe Mike Pompeo că în curînd vor avea loc alegeri în Letonia, R. Moldova și Suedia.

„Ce instrumente credeți că poate și trebuie să folosească Departamentul de Stat pentru a contracara posibila implicare a Rusiei în alegerile care vor avea loc în țările partenere?”, a întrebat Coons, făcînd referire și la alegerile din R. Moldova.

Mike Pompeo a spus că e o întrebare foarte bună. „Avem o datorie în fața europenilor, iar acest lucru ajută și SUA - să îi ajutăm pentru a fi siguri că democrațiile lor sînt de asemenea protejate”, a spus Pompeo.

De asemenea, Secretarul de stat e enumerat cîteva acțiuni care le face Departamentul de Stat, pentru ca în statele menționate alegerile să nu fie influențate de implicarea Rusiei.

„O bună împărtășire a informațiilor dobîndite stă la baza cooperării cu partenerii noștri. Astfel, partenerii noștri înțeleg mai bine pericolele. Uneori SUA le vede mai bine aceste pericole decît statele mai mici, care au mai puține resurse”, a precizat Mike Pompeo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?