X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Modalitățile de fortificare a dialogului bilateral moldo-german, discutat la MAEIE

11 noi. 2022,, 07:24   Politică
2061 0

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a desfășurat o întrevedere cu Matthias Lüttenberg, împuternicit pentru Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală în cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, care se află în aceste zile în vizită de lucru la Chișinău.

Diplomații s-au referit la întreg spectrul cooperării bilaterale și multilaterale, discutînd amplu despre provocările curente cu care se confruntă țara noastră în contextul războiului din Ucrainei. În context, adjunctul șefului diplomației moldovene a reiterat aprecierea autorităților de la Chișinău pentru susținerea continuă de care beneficiem în procesul de integrare europeană, a implementării reformelor, dar și pentru ajutorul considerabil pe care continuă să-l acorde Germania în contextul crizei economice și energetice, prin susținerea populației vulnerabile din țara noastră.

Totodată, a fost discutată și următoarea reuniune a Platformei de sprijin a Republicii Moldova, care va avea loc în această lună la Paris.

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a evidențiat importanța consolidării și fortificării continue a dialogului moldo-german, reieșind atît din dinamica contextului regional actual, cît și obiectivele comune în plan bilateral, parteneriatul privilegiat cu Germania fiind esențial în promovarea obiectivului de modernizare a țării în beneficiul cetățenilor noștri.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?