Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul Apărării: "Nu există riscuri cu caracter militar la securitatea țării"

22 mar. 10:30   Politică
1981 2

Nu există niciun pericol iminent cu caracter militar la securitatea Republicii Moldova, afirmă ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Potrivit ministrului Apărării, există anumiți parametri tactici și operaționali care arată atunci cînd are loc un schimb al raporturilor de forță. Acum, „liniile roșii nu sînt trase”, spune Nosatîi.

Totuși, se pare că lipsa riscurilor nu face Republica Moldova mai puțin vulnerabilă. Nosatîi susține că Ministerul Apărării va depune eforturi pentru a moderniza armata, notează Noi.md cu referire la tv8.

„Vom folosi, în primul rînd, bugetul Ministerului Apărării, avem o linie separată pentru achiziții strategice”, a subliniat Anatolie Nosatîi.

Ministrul a mai precizat că Moldova are în prezent în jur de 20 de radare de supraveghere aeriană, cu excepția celui achiziționat recent, sînt de producție sovietică. O parte dintre ele sînt nefuncționale, însă și cele care pot fi utilizate nu sînt de cel mai mare folos, pentru că sînt depășite de timp.


În septembrie, anul trecut, prim-ministrul Dorin Recean, în discuțiile avute la Chișinău cu ministrul Forțelor Armate ale Franței, Sébastien Lecornu, vorbea despre consolidarea dialogului moldo-francez în domeniul apărării și securității regionale. În acest sens, Moldova a achiziționat în anul 2023 din Franța un sistem de apărare antiaeriană. Atunci, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, spunea că radarul este de ultimă generaţie şi că va ajuta autorităţilor să monitorizeze spaţiul aerian al țării noastre.

2
1
0
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?