X 
Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Ministru: ”Unul dintre obiectivele PAS este ca în fruntea capitalei să ajungă un primar pro-european”

20 sep. 08:30   Politică
1487 2

Andrei Spînu, actual vicepremier și ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, anunță că unul dintre obiectivele PAS este ca după următoarele alegeri locale, în fruntea capitalei să ajungă un primar pro-european.

În acest sens, partidul din care face parte vicepremierul va face „tot posibilul” ca după 2023 Ion Ceban „să nu mai fie primar”. Spînu precizează că poate să-i reproșeze „multe” actualului edil, dar ceea ce-l nemulțumește în mod special este corupția din primărie și construcțiile ilegale. Declarațiile au fost lansate în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Vicepremierul Andrei Spînu a declarat că partidul PAS are drept obiectiv să aducă în fruntea capitalei un primar pro-european în cadrul alegerilor locale care vor avea loc în 2024. Mai mult, acesta a declarat că PAS va face „tot posibilul” ca după 2023, Ion Ceban să nu mai dețină funcția de primar al Chișinăului.

„Obiectivul nostru, al partidului, este ca Ion Ceban să nu mai fie primar după 2023 și noi vom face tot posibilul ca domnul Ceban să nu mai fie primar. Eu am condus cîteva campanii electorale în ultimii ani și vom face toate calculele necesare și vom lua deciziile necesare ca să dăm Chișinăului un primar pro-european. Noi sîntem la partid destul de raționali și de ficare dată cînd am luat decizii, inclusiv în trecut, le-am luat așa ca obiectivele pe care noi ni le-am pus în față să le putem atinge. Nu le-am luat pentru că cineva și-a dorit sau nu și-a dorit o anumită poziție”, a menționat Andrei Spînu.

Totodată, acesta a subliniat că are ce să-i reproșeze actualului primar de Chișinău în legătură cu mai multe lucruri nu merg bine. Spînu a adus drept exemplu corupția din primăria și ineficiența edilului capitalei de a o combate, construcțiile ilegale, dar și lipsa proiectelor strategice de pe agenda lui Ceban, cu excepția „trotuarelor”.


„Multe pot să-i reproșez [actualului primar]. Printre cele mai grave este corupția din Primărie, care nu a dispărut. Eu am o întrebare către domnul primar general: cîte cazuri de corupție din primărie a scos la iveală în ultimul an? Nu știu dacă ați auzit. În același timp, o altă problemă despre colegii mei din consiliul municipal spun aproape în fiecare săptămînă, sînt construcțiile ilegale. După 3 ani de mandat, să nu faci cea mai mică schimbare în acest sens? Mai departe: spuneți-mi, vă rog, un proiect strategic început de primar, în afară de pus trotuare, și acelea aiurea”, a declarat ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав