Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Mihai Popșoi, despre diplomatul moldovean declarat persona non-grata de Rusia

29 mar. 20:52   Politică
2284 1

Diplomatul moldovean, care a fost declarat persona non-grata la Moscova, activa în cadrul Secției consulare a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Cel puțin asta a sugerat ministrul de Externe, Mihai Popșoi.

Oficialul a mai spus că în cadrul misiunii diplomatice de la Moscova activează aproximativ cinci persoane.

„Sigur, declararea unei persoane non-grata nu contribuie la îmbunătățirea activității unei misiuni diplomatice, dar este rezultatul relațiilor extrem de complicate pe care le avem cu Federația Rusă {...}", a spus Popșoi, fără a da numele diplomatului, notează Noi.md cu referire la realitatea.

"Nu cred că ajută să facem publice aceste informații. Cert este că noi vom continua să oferim servicii atît consulare, cît și activitatea diplomatică a misiunii noastre de la Moscova continuă, chiar dacă avem această pierdere. Asta pune în dificultate serviciile pe care le prestăm, dar vom ajusta portofoliile celor rămași, așa încît să putem presta servicii cetățenilor noștri și să putem valorifica pe cît se poate mandatul misiunii de la Moscova”, a precizat Mihai Popșoi.

Amintim că astăzi ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat la sediul ministerului rus de externe. Acolo, Darii a fost informat despre decizia Moscovei de a-l declara persona non-grata pe un angajat al misiunii noastre diplomatice din Federația Rusă.


În acest context, Ministerul de Externe de la Chișinău a venit cu un comunicat, în care a menționat că își exprimă regretul față de această decizie.

Instituția a reiterat faptul că "autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile necesare în vederea prevenirii tentativelor de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova".

2
1
0
2
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?