Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Mihai Popșoi a spus care va fi relația Republicii Moldova cu Federația Rusă

29 ian. 09:43   Politică
5520 1

Noul Ministru al Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, care astăzi a fost investit oficial în funcție a spus care va fi relația Republicii Moldova cu Federația Rusă pe parcursul mandatului său.

”Poziția RM în comunicarea cu FR ca în cazul cu oricare alt stat este principial bazată pe interesul Republicii Moldova. Doar în baza interesului cetățenilor, în baza suveranității, independenței și unității teritoriale a Republicii Moldova. Acesta este fundamentul relației noastre atît cu Federația Rusă, cît și orice alt stat”, a spus Popșoi.

Totodată, acesta a vorbit și despre rolului ministerului care urmează să îl conducă, în procesul de reintegrare al țării.

”Contribuția diplomației noastre la reintegrarea Republicii Moldova a fost și rămîne una esențială, trebuie să ne asigurăm că toate țările partenere respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova. Acest dialog a fost unul complicat, în special cu unele țări. Pentru că doar o singură țară, toți acei 30 de ani, a ținut armata sa pe teritoriul Republicii Moldova, violînd astfel statutul de neutralitate. Și va trebui să depunem eforturi susținute, astfel încît, să obținem acest aspect al neutralității, independenței și suveranității noastre de către toți actorii internaționali și sînt sigur că diplomația Republicii Moldova, abilitatea și profesionalismul care îi sînt caracteristice vor contribui la acest efort”, a spus Ministrul.

Reamintim că astăzi, Mihai Popșoi, a fost investit oficial în funcția de Ministru al Afacerilor Externe.


6
3
0
0
67

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?