Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Marian către BCS: Ei sînt împotriva creșterilor salariilor. Novac: Minciuna are picioare scurte

5 oct. 2023,, 12:17   Politică
3315 0

Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu o reacție, după ce fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat în Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Recean.

Potrivit deputatului, moțiunea de cenzură vine chiar în ziua cînd urmează să fie aprobate mai multe modificări la legea bugetului care prevăd sporuri salariale.

”Socialiștii și comuniștii au depus moțiune împotriva Guvernului chiar în ziua în care trebuie să aprobăm majorări salariale „Spor pentru Moldova” pentru circa 170 de mii de cetățeni. Ei sînt împotriva acestor majorări și împotriva investiții suplimentare pentru dezvoltare regională, drumuri, agricultură și cheltuieli energetice.

Ei sînt împotriva majorării salariilor tuturor medicilor, asistenților medicali și infirmierelor cu 15%, iar a medicilor legiști cu 26%.

Ei sînt împotriva creșterilor salariilor la angajaților din cultură cu 25% mai mult.


Ei sînt împotriva oferirii sporurilor pentru cadrele didactice, polițiștilor, carabinierilor de 5 mii de lei.

Ei sînt împotriva alocării suplimentare de bani pentru drumuri, proiecte din Satul European, pentru Fermieri.

Toate aceste fonduri sînt planificate în rectificarea bugetară pe care o vom vota astăzi în prima lectură, chiar și cu opoziția socialiștilor și comuniștilor”, a scris Radu Marian.

Drept răspuns, deputatul BCS, Grigore Novac, a declarat că tot ce spune Radu Marian, sînt minciuni.

”Trebuie să fii cu totul Radu Marian la cap să declari că socialiștii sînt împotriva majorărilor de salarii anumitor categorii de bugetari din diferite domenii, fie medici, profesori, politisti, carabinieri sau profesii din domeniul culturii. PSRM permanent a declarat că medicii, infirmierele, cadrele didactice, polițiștii sau alte categorii, cu siguranță merită mai mult și permanent a susținut majorările de salarii. Nu credeți minciunosul din PAS... Minciuna are picioare scurte”, a scris Novac.

1
2
0
1
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?