Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu îndeamnă autoritățile georgiene să-i permită lui Saakașvili să se trateze în străinătate

22 dec. 2022,, 10:45   Politică
5354 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut autorităților georgiene să-i permită lui Mihail Saakașvili să se trateze în străinătate.

Ea a scris despre aceasta pe pagina sa de Twitter.

Maia Sandu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a fostului președinte al Georgiei, pe fondul condițiilor de detenție ale acestuia.

"Republica Moldova se alătură apelului lansat de Vladimir Zelenski guvernului georgian să permită fostului său președinte încarcerat să meargă în străinătate pentru tratament", a spus ea.

Anterior, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski a cerut autorităților georgiene să-l elibereze pe Saakașvili pentru a pleca în străinătate pentru tratament. El a numit ceea ce se întîmplă cu fostul președinte drept "o bătaie de joc care nu este în firea Georgiei”.


Zelenski a propus transferarea lui Saakașvili în orice spital din Ucraina, o altă țară europeană sau SUA.

Saakașvili, care își execută pedeapsa cu închisoarea, se află în prezent la spitalul Vivamed din Tbilisi. Medicii au identificat la el aproximativ 10 boli și îi evaluează starea de sănătate ca fiind una gravă.

Autoritățile georgiene, la rândul lor, îl acuză pe Saakașvili de simulare. Serviciul penitenciarelor a publicat un videoclip cu fostul președinte, în care politicianul fumează în salonul de spital și se ceartă cu personalul medical.

1
2
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?