X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu: „Educația poate avea rezultate foarte bune cînd este în pas cu inovația”

24 iun. 2023,, 17:45   Politică
3034 2

Președinta Maia Sandu a participat vineri la cea de-a doua ediție a Forumului „Profesiile Viitorului”, organizat la Mediacor.

„M-am bucurat să văd ce au creat studenții doar după un an de studiu la specialitățile noi: Animație, Game Design și Producție multimedia. Sîntem recunoscători partenerilor - SUA, Suedia și Marea Britanie - că tinerii noștri, pasionați de tehnologii, pot învăța specialități noi la patru universități de stat, cu profesori din țară, dar și mentori din străinătate”, a subliniat șefa statului, transmite Noi.md.

Președinta i-a felicitat pe cei aproape 300 de studenți pentru succesele lor. „Educația poate avea rezultate foarte bune doar atunci cînd este în pas cu inovația.

Datorită noilor profesii și metodelor noi de predare tinerii noștri au mai multe șanse să rămînă acasă și să-și găsească un loc de muncă bine plătit sau chiar să-și inițieze o afacere.

Competitivitatea economică a Moldovei de mîine depinde de capacitatea noastră de a crea și de a inova azi”, a mai spus Maia Sandu.


3
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?