Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 904

Maia Sandu, despre presupusul șantaj al Nataliei Morari din partea SIS: „M-am mirat că nu a existat nicio sesizare din partea ei”

3 ian. 21:45   Politică
2574

Întrebată în cadrul unui „Interviu fără protocol” cu Dorin Galben, despre presupusul șantaj din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) la care a fost supusă jurnalista Natalia Morari, privind identitatea tatălui fiului său, președinta Maia Sandu a menționat că a rămas mirată că nu a existat nici o sesizare din partea ei la Procuratură sau la vreo altă instituție abilitată despre șantaj.

„Eu am întrebat conducerea SIS și ei au răspuns tranșant că nu a existat nicio o presiune și niciun șantaj din partea lor. M-am mirat că nu a mai existat nici o sesizare din partea doamnei Morari, nici la Procuratură, nici la o altă instituție. Asta este tot ce știu”, a spus șefa statului, scrie zugo.md.

Totodată, întrebată despre cît de mult a afectat asta încrederea populației în mass-media, Maia Sandu a declarat că oamenii au devenit foarte derutați, iar mass-media ar trebui să-ți înțeleagă rolul în societate.

„Dacă mergeți să discutați cu oamenii de prin sate și orașe o să vedeți că oamenii sînt foarte derutați despre ce se întîmplă în media din Republica Moldova. Pe de-o parte ponderea mediei care transmite falsuri de dimineață pînă seară este în continuare foarte mare. Oamenii sînt nedumeriți pentru că nu înțeleg cum poate cineva să spună la televizor minciuni. Prin gîndirea lor critică, parcă ajung la concluzia ca asta nu poate fi adevărat, dar pe de altă parte ei nu înțeleg de ce unii oamenii sînt lăsați să zică la ditamai televizorul minciuni. Este această contradicție în capul lor și ei nu înțeleg cum se întîmplă.

După care există mass-media independentă care încearcă să facă față situației și evident că orice întîmplare de felul acesta, cînd se demonstrează o legătură dintr-un ziarist și un personaj corupt, aceste lucruri dăunează. Este mai mult decît atît. La fel cum Guvernul trebuie să ajungă să lucreze mai bine, așa și presa trebuie să înceapă să-și facă lucrul mai bine. Să nu avem doar discuții superficiale, să se abordeze subiecte care duc la scandal, dar să ajutăm societatea să înțeleagă subiectele în complexitatea lor. Văd foarte puțini economiști de calitate, care sînt invitați în studiouri să vorbească despre criza economică, despre criza prețurilor….Este cumva un accent sporit pe subiecte care isterizează societatea. Presa trebuie să înțeleagă cu avem cu toții rolul nostru în societate”, a mai menționat președinta.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав