X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Maia Sandu: Accelerarea procesului de integrare europeană a R.Moldova este mai importantă ca niciodată

28 feb. 2022,, 15:16   Politică
5779 0

"Integrarea europeană este garanția cea mai importantă că țara noastră va rămîne parte a lumii libere", a declarat președintele Maia Sandu, astăzi, în cadrul unui briefing de presă organizat în contextul evoluțiilor de securitate din regiune.

Sandu a precizat că a purtat în ultimele zile discuții cu partenerii externi ai țării, accentuînd în cadrul dialogului necesitatea accelerării procesului de integrare europeană.

"Le-am comunicat repetat interlocutorilor mei că în aceste vremuri complicate pentru R. Moldova - integrarea europeană este garanția cea mai importantă că țara noastră va rămîne parte a lumii libere, în care demnitatea umană, drepturile și libertățile omlui sînt respectate și e calea cea mai sigură către îmbunătățirea condițiilor de viață. Anume în aceste momente accelerarea procesului de integrare europeană este mai importantă ca niciodată pentru noi", a menționat Sandu.

Președintele a menționat că partenerii externi au reconfirmat spriijinul lor pentru integritatea teritorială a Ucrainei și cea a R.Moldova. "Partenerii noștri susțin deplin dreptul nostru de a ne decide singuri soarta și de a avansa pe calea integrării europene", a precizat Sandu.

"R.Moldova cheamă în continuare la încetarea luptelor și soluționarea conflictului din Ucraina pe calea dialogului. Astăzi pacea este o prioritate", a mai spus ea.


Șefa statului a adus mulțumiri tuturor instituțiilor statului, dar și cetățenilor care au oferit suport refugiaților ucraineni veniți Moldova, apreciind „mobilizarea exemplară” la nivel național din ultimele zile.

Maia Sandu a precizat că refugiații vor fi găzduiți în R.Moldova atît timp cît va fi nevoie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?