Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

MAEIE a comentat declarația reprezentantului Ministerului rus al Apărării

22 apr. 2022,, 21:18 (reactualizat 23 apr. 2022,, 09:18)   Politică
4616 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a luat act de declarațiile reprezentantului Ministerului Apărării al Federației Ruse precum că Armata Rusă va urmări, în a doua fază a războiului din Ucraina, crearea unui coridor terestru din Donbas spre Crimeea, dar și unul spre Transnistria.

În acest context, MAEIE anunță că l-a convocat pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus.

Instituția califică declarațiile acestuia drept nefondate.

"MAEIE califică aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internațional. Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituției sale este un stat neutru și exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Federația Rusă", se arată în declarația Ministerului Afacerilor și Integării Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?