Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Legislativul face totalurile lunii martie. Cîte inițiative au votat deputații

1 apr. 22:00   Politică
1578 0

În luna martie, Parlamentul s-a convocat în trei ședințe plenare. În cadrul acestora, 66 de inițiative legislative au fost votate de deputați.

Potrivit datelor statistice, 28 de proiecte de acte normative au fost votate în prima lectură. De asemenea, 38 de inițiative au fost adoptate în a doua lectură. Este vorba de 31 de legi și 7 hotărîri. De menționat că, pe parcursul lunii martie, au fost examinate cinci inițiative elaborare cu scopul armonizării legislației naționale cu legislația Uniunii Europene.

În luna martie, Parlamentul a adoptat Declarația cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova. Printre proiectele votate de Parlament mai figurează documentul prin care s-a propus înlocuirea buletinelor de identitate cu cărți de identitate, precum și proiectul prin care au fost majorate indemnizațiile pentru veteranii războiului de pe Nistru. Parlamentul a mai ratificat un acord de comerț liber cu Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, precum și a instituit Fondul de subvenționare în domeniul mass-media. Totodată, au fost desemnați în funcție noul președinte al Curții de Conturi, cinci membri ai Consiliului pentru egalitate și un membru al Comisiei Electorale Centrale. În prima lectură, deputații au votat un nou pachet de reducere a birocrației în domeniul economic, proiectul de pilotare a votului prin corespondență, precum și măsuri de susținere a producătorilor de cereale, prin acordarea de credite din partea statului.

Pe parcursul lunii martie, 36 de proiecte au intrat în procedură legislativă.

3
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?