X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

La Chișinău se va deschide misiunea diplomatică a Spaniei

3 iun. 2022,, 17:29   Politică
2127 0

La Chișinău se va deschide o misiune diplomatică a Spaniei. Acest lucru a fost anunțat pe 3 iunie de șeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, după o întîlnire cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. El a mai spus că Spania a donat 30 de tone de ajutor umanitar țării noastre și va oferi 20 de milioane de euro pentru a ajuta refugiații ucraineni.

Premierul Spaniei a spus că guvernul țării sale va face tot posibilul pentru a ajuta Moldova să depășească criza.

„Spania susține cursul european și poziția Moldovei. Apreciem foarte mult asistența pe care țara dumneavoastră a oferit-o refugiaților. […] Am donat Moldovei 30 de tone de ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina, vom oferi și 20 de milioane de euro pentru a depăși criza umanitară”, a spus Sanchez.

El a adăugat că țara sa este pregătită să accepte două mii de refugiați care se află acum în Moldova, dacă este necesar. În plus, Sanchez a spus că Spania va deschide o misiune diplomatică la Chișinău „pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale”. Președintele Maia Sandu a subliniat, la rîndul său, că aceasta este prima vizită a șefului guvernului spaniol de la stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre.

„În ultimii 30 de ani, relațiile dintre Moldova și Spania s-au dezvoltat foarte bine în multe domenii și dorim să le consolidăm în continuare. Vrem să întărim cooperarea economică. Spania este un partener comercial important al Moldovei și o sursă de investiții. În Moldova operează 58 de companii cu capital spaniol”, a spus președintele.


Sandu a mai spus că Moldova este interesată de cooperarea în domeniul educației. Ea a amintit că universitățile din Republica Moldova au semnat aproximativ 20 de acorduri cu universitățile spaniole.

„Vrem să dezvoltăm cooperarea în domeniul predării spaniolei în Moldova. Avem școli cu limba spaniolă ca limbă de predare”, a spus șeful statului.

Sandu i-a mulțumit premierului Spaniei pentru asistența umanitară oferită de țara sa în legătură cu afluxul de refugiați din Ucraina.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?