X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Judecătoarea Aliona Miron, detașată pentru exercitarea mandatului în cadrul CSM

7 mar. 12:25   Politică
1914 0

Astăzi, 7 martie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a întrunit într-o ședință unde au fost discutate opt subiecte, informează Noi.md.

Ședința a abordat mai multe teme cheie, începînd cu examinarea subiectului privind detașarea judecătoarei Aliona Miron la CSM, care a fost examinat în lipsa magistratei. Aceasta a fost detașată de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) pentru a-și exercita mandatul de membru al CSM începînd cu 11 martie 2024, candidatura acesteia fiind votată la Adunare Generală a Judecătorilor din data de 1 martie.

Pe parcursul ședinței, Consiliul a examinat și raportul evaluării a doi candidați pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, Aurelia Cazacliu și Aliona Ciocanu, ambii fiind admiși pentru concursul la funcția de membru al Curții Supreme de Justiție.

În plus, membrii Consiliului au luat în considerare și alte chestiuni de ordin organizatoric propuse de șefii secretariatelor unor instanțe judecătorești.

Un moment important a fost examinarea demersului Consiliului Institutului Național al Justiției privind reconfirmarea delegării unor judecători în calitate de membri în Comisia de contestații pentru examenul de absolvire pentru anul 2024, care a fost acceptat de CSM.


De asemenea, CSM a desemnat cinci judecători specializați în controlul judiciar asupra activității de testare a integrității profesionale și a examinat subiectul privind delegarea judecătorilor pentru participare la seminare, conferințe și cursuri de instruire.

Ulterior, a urmat examinarea unor dispoziții emise de Președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman și discutarea interimatului la CSJ, unde judecătoarea Stela Procopciuc a fost desemnată începînd cu 11 martie 2024.

Ședința s-a încheiat cu un mesaj de felicitare adresat de președintele CSM, Sergiu Caraman, tuturor femeilor cu ocazia zilei de 8 martie .

Ordinea de zi a ședinței:

3
1
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?