Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Jocurile de culise din Parlament nu încetează. Cînd va începe lupta adevărată?

14 dec. 2020,, 14:30   Politică
5642 0

Înainte de Anul Nou în Parlamentul moldovenesc nu se așteaptă evenimente dramatice, dar jocurile de culise nu se potolesc, toată lumea acumulează forțe și undeva după 10 ianuarie anul viitor, cînd va începe adevărata luptă pentru un loc sub soare, vom fi martori ai principalelor evenimente.

Această opinie a fost exprimată pentru eNews.md de politologul Corneliu Ciurea, relatează Noi.md

El a menționat că la sfîrșitul lunii decembrie va avea loc Congresul Platformei DA, în cadrul căruia va fi ales președintele. Și vor fi mai mulți candidați.
„Acum există doi curenți vizibili. Un grup încearcă să iasă de sub Maia Sandu, acesta este mai aproape de Andrei Năstase. Cel de-al doilea este destul de pașnic față de noul președinte ales. Și în funcție de care dintre ele cîștigă, se vor dezvolta relațiile între aceste două partide”, a spus Corneliu Ciurea.
El crede că nici discipolii lui Vladimir Plahotniuc nu ar trebui să fie ignorați.

„Oligarhul acționează în stilul său. Are trei grupuri - Șor, Candu, Filip. În plus, există o influență asupra socialiștilor și asupra deputaților neafiliați Nichiforciuc și Andronachii. Și îi va folosi, de asemenea, în funcție de situație. Din păcate, acesta este un individ greu de scufundat. În general, cred că nu vor exista schimbări fundamentale în Parlament înainte de Anul Nou. Toată lumea acumulează puteri. Vor adopta bugetul. Și vom vedea principalele evenimente deja undeva după 10 ianuarie anul viitor ”, s-a arătat convins politologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?