X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Japonia sprijină parcursul european al Republicii Moldova

25 ian. 2023,, 02:00   Politică
2367 0

Autoritățile de la Tokio sprijină cu fermitate procesele democratice și parcursul european al Republicii Moldova, investind importante resurse financiare în proiectele de modernizare și dezvoltare a țării.

Despre aceasta s-a menționat la întrevederea noului ambasador al Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ruslan Bolbocean, transmite ipn.md.

Ruslan Bolbocean a enumerat și recentele vizite în Japonia ale președintei Maia Sandu și prim-ministrei Natalia Gavrilița, remarcînd că au avut un impact semnificativ asupra consolidării relației moldo-nipone pe multiple paliere, în special pe dimensiunea comercial-economică și promovării profilului Republicii Moldova în calitate de destinatar al investițiilor nipone.

Diplomatul moldovean a apreciat asistența substanțială acordată Republicii Moldova de către Japonia, destinată mai multor proiecte concrete și în beneficiul cetățenilor din diferite localități ale țării.

Ambasadorul Yamada Yoichiro a punctat prioritățile agendei sale în calitate de șef al misiunii diplomatice la Chișinău și a asigurat că va depune eforturi pentru avansarea dialogului moldo-japonez în domenii de interes comun și promovarea cooperării mutual avantajoase în cercurile politice, economice și academice.

Yamada Yoichiro este diplomat de carieră și expert în politici europene, cu o vastă experiență profesională, inclusiv în calitate de profesor la una din cele mai renumite universități din Japonia, Ritsumeikan.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?