Eurovision stiri: 510
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Însuși conceptul de "parlament" a degradat foarte mult în Moldova. Opinie

5 iul. 2021,, 13:45   Politică
2684 4

Conceptul de "parlament" în Republica Moldova a degradat foarte mult și cea mai grea lovitură asupra acestui concept, înțelegerii acestui fenomen de parlament ca tribună a societății, a fost făcută atunci cînd Curtea Constituțională a ajutat actualul președinte într-o republică parlamentară să se declare drept o persoană care se află mai presus de parlament.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul Valeriu Reniță, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova, informează Noi.md.

"Într-o republică parlamentară, acest lucru este un non-sens. Și ce să facem în continuare? Curtea Constituțională, care este prietenă cu Maia Sandu, i-a dat președintelui puteri ilegale suplimentare și ea poate acum să dizolve Parlamentul cînd dorește. Contrar Constituției și legilor, avem o astfel de împuternicire ilegală a președintelui, care se poate juca de-a "pisica și șoarecele" cu Parlamentul", a menționat jurnalistul.

Potrivit lui, acest lucru este foarte rău, dar acest lucru reiese din nou din ideea că de ce ar avea nevoie Occidentul de discuții suplimentare aici, în Parlamentul Republicii Moldova, de inițiative normale parlamentare, populare în plus.

"Oamenii la noi nu au uitat să gîndească. Iar metropola, superiorii noștri occidentali nu au nevoie absolut de acest lucru. Și de ce? Noi avem un anumit curs spre Vest, avem un acord de asociere, în care totul este indicat, inclusiv locul fiecărui moldovean și al animalului său de companie în acest curs. Și atît. De ce ar să aibă nevoie de discuții inutile? De ce? Ca cineva din reprezentanții partidelor de stînga sau ai extremiștilor de dreapta să iasă și să trîmbițeze ceva de neînțeles, căci totul este clar: trebuie să mergem într-acolo și acest lucru nu se pune la îndoială. Putem explica perfect ce se întîmplă în Moldova, dacă luăm ca bază conceptul de colonie Occidentală. De ce am avea nevoie de parlament? Avem nevoie de o persoană care ascultă Occidentul și este ca un mecanism de acțiune prin care ei își transmit toate ideile, instrucțiunile. Cînd vrem ceva nou, ni se spune și aveți deja totul specificat în Acordul cu UE, citiți-l bine", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?