X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Începe sesiunea de primăvară a Parlamentului

31 ian. 2019,, 14:40   Politică
2105 0

Sesiunea de primăvară a Parlamentului va începe pe data de 4 februarie 2019. Președintele Parlamentului Andrian Candu a semnat o dispoziție în acest sens, scrie Noi.md.

Începînd cu săptămîna viitoare, deputații își vor relua activitatea în organele de lucru ale Parlamentului. Miercuri, 6 februarie, va avea loc ședința Biroului permanent al Parlamentului, care va stabili data primei ședințe plenare din sesiunea de primăvară.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii decembrie.

Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul Parlamentului se prelungește pînă la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărîri etc., poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?