Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Igor Dodon: „Vom face tot posibilul pentru a evita alegerile anticipate”

2 mai. 2020,, 14:15   Politică
4410 9

Președintele Igor Dodon susține că cei care își doresc alegeri parlamentare anticipate trebuie să țină cont de eventuale rezultate ale acestui scrutin. Mai exact, rezultatele pe care le vor obține socialiștii în urma alegerilor anticipate, care nu o să-i bucure pe cei care își doresc anticipate.

„Noi suntem gata, însă vom face tot posibilul pentru a evita dizolvarea Parlamentului și criza politică. Și pentru asta trebuie să funcționeze actuala coaliție”, susține șeful statului, transmite IPN.

Igor Dodon a menționat că persistă o criză serioasă legată de pandemia de coronavirus, începe și o mai mare criză economică și aceasta, în opinia sa, va fi cea mai mare problemă. Potrivit lui, criza economică va fi mai puternică decât pandemia. „Imaginați-vă: pandemia, criza economică și încă una politică – destrămarea coaliției, demisia Guvernului, ceea ce vrea acum opoziția, și alegeri anticipate. Credeți că Republica Moldova, în această situație deloc simplă, când pe de o parte sunt blocate finanțările, pe de altă parte vom avea mereu 3-4 mii de cetățeni care vor fi infectați cu COVID-19 și, pe lângă aceasta, nu dea Domnul, și o criză politică”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Șeful statului afirmă că actuala coaliție este formată din 59 de deputați, este stabilă și are șanse să se mențină în continuare. Potrivit lui, „dacă nu se va menține, dacă democrații, o parte din ei sau toți, vor ceda vreunei presiuni sau dacă democrații vor decide că pentru ei este mai convenabil să meargă la anticipate, vor merge la anticipate.

Referindu-se la alegerile prezidențiale, Igor Dodon afirmă că acestea se vor desfășura în perioada 23 octombrie -23 noiembrie, conform actualului sistem de alegere a președintelui. Și Parlamentul urmează să stabilească data. „Dacă vom candida sau nu, sunt multe întrebări în acest sens, haideți să ieșim din această situație cu pandemia, cel puțin parțial, să ne ocupăm de criza economică, apoi vom prezenta poziția noastră”, a mai spus președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?