Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Igor Dodon s-a întîlnit cu Serghei Lavrov la München

16 feb. 2019,, 13:30   Politică
2890 4

Şeful statului, Igor Dodon, în cadrul Conferinței Internaționale de Securitate de la München, a avut o întrevedere de lucru cu ministrul afacerilor externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, informează Noi.md.

Dodon a discutat un spectru larg de probleme ce țin de relațiile bilaterale şi a menţionat că, în pofida dificultăților legate de campania electorală din Republica Moldova, dialogul dintre RM și FR se dezvoltă în mod stabil, în cadrul parteneriatului strategic.

"În discuția cu ministrul rus, am subliniat că declarațiile Guvernului și cele ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM trebuie examinate prin prisma campaniei electorale și că după aceasta, situația se va schimba în bine.

De asemenea, am făcut schimb de opinii cu privire la perspectivele de promovare a principalelor teze, care sînt reflectate în „Pachetul comprehensiv pentru Moldova”. În primul rînd, este vorba despre promovarea politicii externe echilibrate conform principiului „și... și...”, precum și consolidarea și dezvoltarea statutului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova, recunoscut la nivel internațional", a declarat preşedintele ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?