COVID-19 în MOLDOVA

Igor Dodon l-a felicitat pe Lukașenko cu victoria la alegeri

Igor Dodon l-a felicitat pe Lukașenko cu victoria la alegeri

Președintele Igor Dodon i-a transmis felicitări lui omologului său din Belarus, Alexandr Lukașenko, pentru victoria în cadrul alegerilor prezidențiale.

”Din numele poporului moldovenesc și al meu personal, îi doresc succese remarcabile în realizarea scopurilor propuse în beneficiul Republicii Belarus. sînt convins că dialogul productiv și cooperarea strânsă dintre Republica Moldova și Republica Belarus în diverse domenii, vor contribui la consolidarea relațiilor dintre țările și popoarele noastre”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor oficiale prezentate de Comisia Electorală de la Minsk, Aleksandr Lukașenko ar fi cîștigat alegerile cu 80,23% din voturi. Rezultatele nu sînt recunoscute de principala sa contracandidată, Svetlana Tihanovskaia, o fostă profesoară de engleză, care ar fi întrunit 9,9% din voturi.


Poliția din Belarus a intervenit cu tunuri cu apă, gaze lacrimogene și grenade paralizante, pentru reprimarea protestelor izbucnite duminică în mai multe orașe, inclusiv în capitala Minsk.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load