X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Igor Dodon a depus o plîngere la Consiliul Superior al Procurorilor. Ce l-a nemulțumit

30 aug. 2022,, 12:50   Politică
3669 0

Fostul președinte Igor Dodon depune o nouă plîngere la Consiliul Superior al Procurorilor.

Președintele de onoare al PSRM afirmă că Petru Iarmaliuc ar fi lansat falsuri despre „peste 700 de apeluri telefonice”, efectuate de fostul președinte de la un telefon mobil, în perioada 26 mai – 10 iunie.

Dodon a publicat captura dintr-un document, menționînd că este vorba despre un raport oficial, în care se vorbește despre 28 de apeluri la nouă numere de telefon și 33 de SMS recepționate și expediate. Mai mult, ex-șeful de stat afirmă că Iarmaliuc ar putea fi persoana care ar fi admis scurgeri de informații secrete din dosar.

„Minciuna și dezinformarea este deja ceva patologic în aceste dosare penale inițiate pe criterii politice, însă practica dată este una ilegală în cazul justiției. Avocații mei am depus o nouă plîngere pe acțiunile contrar legii ale procurorului Petru Iarmaliuc. În adresarea către Consiliul Superior al Procurorilor, avocații au demonstrat falsul lansat conștient de Petru Iarmaliuc despre Această informație a fost răspîndită rapid de media, pentru a lăsa impresia greșită a unor „posibile” încălcări ale condițiilor arestului provizoriu, care ar motiva păstrarea acestei măsuri de reprimare.

În primul rînd, avocații au atras atenție la faptul Petru Iarmaliuc prezintă informații secrete din dosar, ce confirmă o dată în plus că aceasta sursă ar putea fi autorul tuturor scurgerilor informațiilor secrete.


În al doilea rînd, avocații au evidențiat că procurorul manipulează pe ideea că eu aș fi săvîrșit „o abatere” de la condițiile plasării în arest la domiciliu prin utilizarea telefonului mobil. Subliniez încă o dată că nu am interdicție de a discuta cu orice persoane, inclusiv la telefon, excepție fiind cele implicate în dosar.

În al treilea rînd, în adresare au fost prezente probe că procurorul Petru Iarmaliuc dezinformează conștient cu „peste 700 de apeluri telefonice” în perioada 26 mai – 10 iunie”, afirmă Dodon.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?