Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Greceanîi va ține un discurs la Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice

24 sep. 2019,, 10:30   Politică
2226 2

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi va ține un discurs la Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, care se desfășoară la Nur-Sultan, Kazahstan, în perioada 23-24 septembrie curent, scrie Noi.md.

La Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ajuns la a patra ediție, participă președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 14 organizații internaționale și interparlamentare importante. Parlamentarii dezbat căi sigure și stabile de dezvoltare a spațiului Euroasiatic. În centrul atenției sînt probleme legate de extinderea cooperării pe continent și realizarea proiectelor integraționiste economice.

Participanții la Forum vor face schimb de experiență și vor stabili parteneriate durabile pe continent pentru asigurarea unei dezvoltări durabile a țărilor din Europa și Asia. La reuniune este discutată liberalizarea relațiilor comerciale între țările participante, diversificarea energetică, infrastructură, investiții și alte subiecte de colaborare economică.

Din delegația parlamentară condusă de Zinaida Greceanîi fac parte vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari, deputații Vladimir Golovatiuc și Bogdat Țîrdea. Pînă la această oră, delegația Parlamentului Republicii Moldova a avut întrevederi bilaterale cu șefii de Parlamente din Kazahstan, Belarus, Armenia, Tadjikistan, Kyrgystan, precum și cu vicepreședintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, Președintele Adunării Palamentare a OSCE și Prim-ministrul Kazahstanului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?