X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Greceanîi: Pentru a prieteni și cu Vestul, și cu Estul la conducerea Moldovei trebuie să fie oameni pragmatici

29 dec. 2018,, 10:45   Politică
3172 7

Pentru ca Republica Moldova să aibă relații bune și cu Vestul, și cu Estul, la conducerea țării trebuie să fie politicieni stataliști, pragmatici și profesioniști.

De această părere este președinta Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, trasmite IPN.

Zinaida Greceanîi susține că Moldova se află între două blocuri economice mari – Uniunea Europeană și Uniunea Euroasiatică și ar trebui să beneficieze de acest avantaj. „Aflîndu-ne între aceste două blocuri economice, este păcat să nu fim prieteni cu toți. De ce noi întotdeauna trebuie să prietenim cu unii împotriva altora, datorită creditelor și granturilor?” a menționat socialista la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV.

În opina ei, Moldova trebuie să știe să-și apere piața și să facă în așa fel încînt marilor jucători să le fie convenabil să lucreze în Republica Moldova. Liderul PSRM s-a referit la faptul că investitori din ambele direcții ar putea crea întreprinderi pe teritoriul țării, ar putea produce diferite mărfuri pe care să le exporte oriunde în lume.

Despre participarea PSRM la următoarele alegeri parlamentare Zinaida Greceanîi spune că 30% din lista Partidului Socialiștilor sînt reprezentanți ai minorităților etnice. Totodată, 22 de membri sau 40% din numărul total de candidați prezentați pe listă sînt femei.

Lidera PSRM a menționat că o treime din populația Republicii Moldova o reprezintă minoritățile etnice, de aceea partidul a decis ca reprezentanți ai majorității etniilor să se regăsească printre candidații socialiști.

Totodată, Zinaida Greceanîi spune că lista PSRM pentru următoarele parlamentare nu este bătută în cuie și ar putea să sufere modificări. Aceasta ar depinde de munca depusă de fiecare membru în parte. Candidații în circumscripțiile uninominale au fost aleși în cadrul unor alegeri preliminare în rîndurile partidului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?