X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Genți de mii de euro, nunți profitabile și „bublici”. Deputații au discutat despre averile ilegale

31 iul. 2019,, 16:08   Politică
3518 1

În cadrul rundei de întrebări adresate noului șef al Centrului Național Anticorupție, deputații au făcut haz de necaz referitor la declarațiile de avere pe care le prezintă funcționarii.

În timp ce unii aleși au raportat gențile de mii de euro și accesoriile scumpe, alții s-au arătat nedumeriți de veniturile care ar avea proveniența din nunți și cumătrii. În context, democratul Dumitru Diacov a venit cu o sugestie pentru viitoarea sesiune a Legislativului, notează agora.md.

„M-a inspirat colegul cu nunțile. Noi trebuie sesiunea viitoare s-o consacrăm, să vedem ce facem noi cu nunțile din Moldova. Să le interzicem nuntașilor să facă daruri. Mai ales dacă e vorba de un funcționar public, să le dea numai cîte un bublic (n.r. covrig). Deputații și miniștrii trebuie controlați la intrarea în Parlament: dacă au gentuță mai scumpă de 100 de dolari – s-o lase la poartă. Și de asta CNA-ul trebuie să se ocupe în fiecare zi”, a declarat Dumitru Diacov.

Deputatul ACUM, Lilian Carp a adăugat că gențile scumpe și accesoriile nu fac excepție nici în ceea ce îi privește pe aleșii din Legislativ:

„Dacă vă uitați aici, în sala Parlamentului o să vedeți că unii au geantă de o mie jumătate, două mii, trei mii de euro”.


În context, deputatul ACUM, Igor Grosu a subliniat că veniturile cu multe zerouri, declarate din nunți și cumătrii sînt doar o tentativă de a fugi de responsabilitatea legală.

„Să nu ne acoperim cu tradițiile moldovenești în a acoperi mita și veniturile ilegale. Eu nu cred în cumătrii cu finalizare de 50 000 de euro, 100 000 de euro. Am făcut și eu cumătrii, am trei copii, dar participanții erau tare modești. Eu dacă reușeam să-mi acopăr cheltuielile. Eu cînd văd declarații de venit de la procurori, judecători care la cumătrie sau la nuntă sau la zi de naștere cu 50 000 de euro. Ce omagiat așa sofisticat procurorul acela”, a spus Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?