Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Fostul notar al lui Plahotniuc: Nu sînt acceptată pentru angajare

29 iun. 2023,, 15:39   Politică
4027 0

Olga Bondarciuc, supranumită „notara lui Plahotniuc”, este sub control judiciar și, după spusele ei, caută un loc de muncă. Ea este acuzată de fals în acte publice, pentru că ar fi autentificat mai multe acte ce vizează afacerile fugarilor Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și Veaceslav Platon. Totodată, are statut de învinuită și în dosarul Fraudei Bancare, pentru declarații mincinoase în calitatea sa de martoră în cadrul unui proces penal.

După ce Plahotniuc a plecat, și Bondarciuc a făcut la fel. În septembrie 2021 ea fost reținută în Belgia, unde ceruse azil politic, iar după cîteva luni de închisoare la Bruxelles, la 14 iulie 2022 a fost extrădată în R. Moldova de către autoritățile din Belgia, transmite zgd.md.

„Am suferit. Nu mă jelui. Închisoarea este un loc unde oameni buni au cu ce să trăiască, cum să trăiască. Știți, nu locul face pe om, dar omul face locul. Asta era deviza mea acolo și am supraviețuit și am ieșit de acolo încă mai puternică și curată, și cu gîndurile mai puternice, vă spun sincer. Dacă e omul rău și criminal, el în închisoare devine mai rău, dar dacă era bun din start, închisoarea nu strică pe nimeni”, a declarat Olga Bondarciuc pentru Ziarul de Gardă.

În aceeași zi, a fost audiată și a fost plasată în arest preventiv. Și tot în aceeași zi, în baza hotărîrii Colegiului disciplinar al notarilor, fostul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco, a semnat ordinul prin care i-a fost retrasă licența de notară. La 21 octombrie 2022, PCCOCS a anunțat că a trimis în judecată dosarul Olgăi Bondarciuc.

Am discutat cu Olga Bondarciuc înainte de ședința de judecată din 5 iunie 2023. Ea s-a declarat nevinovată și s-a plîns că nu-și poate găsi de lucru. „Nu pot să mă angajez nicăieri. Chiar caut de lucru să mă angajez undeva și nu mă acceptă. Scrieți «Fostă notar caută de lucru, orice lucru!» Rămîn sub control judiciar cu mare drag, rămîn în țară, frecventez toate ședințele și în calitate de martor, și pe alte dosare. Nu aveți ce retrăi că o să fie ceva nu după lege. Tot normal!”


Fosta notară mai spune că nu cunoaște unde se află fostul său client, Vladimir Plahotniuc și că nu comunică cu el: „Eu nu comunic cu el și este o întrebare uimitoare.”

4
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?