X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Filip: În anul 2017 am pus bazele unor reforme care urmează să dea roade

14 mai. 2018,, 07:51   Politică
3857 18

În anul 2017, Guvernul a pus bazele unor reforme care urmează să dea roade în timp.

Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV. Potrivit lui, agenda de reforme a fost una foarte complicată, dar necesară, transmite IPN.

În opinia șefului cabinetului de miniștri, oamenii încă nu văd urmările reformei de pensii, de exemplu, pentru că ele urmează să apară în timp. „Tot ce am făcut este să echilibrăm lucrurile și am readus dreptatea socială pentru cei care au fost nedreptățiți în urma schimbării formulei de calcul a pensiei. Este adevărat că este pensia mică, dar acum există acest fundament și fiecare creștere sau fiecare posibilitate de a veni cu o indexare sau o majorare a pensiei va fi una echitabilă pentru că va fi direct proporțională cu banii cu care a contribuit beneficiarul la fondurile sociale”, a spus prim-ministrul.

Premierul spune că nici reforma administrației centrale nu a fost una simplă, iar referindu-se la modificările legislative privind domeniul businessului, a menționat că acestea au fost făcute pentru a aduce un confort mai mare mediului de afaceri. „Este vorba de reforma regulatorie, micșorarea numărului actelor permisive de la 316 la 149, reducerea instituțiilor cu funcții de control de la 58 la 13, modificarea Codului Muncii, subvenționarea locurilor de muncă nou-create și multe altele”, a declarat șeful cabinetului de miniștri.

Pavel Filip a afirmat că după anul 2016, anul trecut a fost unul de stabilizare din punct de vedere economic, dar și politic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?