Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Executarea Legii privind drepturile copilului, discutată în cadrul audierilor organizate de Comisia drepturile omului

1 iun. 17:22   Politică
1792

În contextul Zilei internaționale a protecției copilului, Comisia drepturile omului și relații interetnice a organizat, astăzi, audieri publice despre controlul parlamentar asupra executării Legii privind drepturile copilului, precum și determinarea eficienței acțiunii acestui act normativ.

Scopul primordial al procedurii de evaluare a Legii privind drepturile copilului este monitorizarea eficienței implementării acesteia, identificarea lecțiilor ce pot fi învățate, precum și îmbunătățirea procesului de aplicare a legii suspuse controlului parlamentar.

În context, membrii Comisiei sînt interesați să cunoască situațiile specifice și impedimentele ce intervin în procesul de punere în aplicare a cadrului legal național privind asigurarea drepturilor copilului.

Printre drepturile copiilor figurează cele de a fi tratați cu demnitate și respect, de a le fi satisfăcute nevoile primare, la protecție împotriva oricărei forme de discriminare, etc. Aceste drepturi sînt consfințite în Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, instrument care a fost acceptat de toate statele din Europa și de aproape toate țările lumii, inclusiv Republica Moldova.

Audierile publice organizate se regăsesc în obiectivele din Planul de acțiuni al Comisiei pentru drepturile omului și relații interetnice pentru acest an. Urmare efectuării controlului parlamentar asupra executării Legii cu privire la drepturile copilului, precum și determinarea eficienței acțiunii acestui act normativ, Comisia va adopta o decizie, care va include un șir de recomandări adresate autorităților statului, inclusiv Guvernului.

Important de remarcat că membrii Comisiei drepturile omului și relații interetnice vor monitoriza în permanență implementarea cadrului legal în domeniul protecției drepturilor copilului și ale familiei și vor contribui plenar la promovarea și protejarea lor.

Copiii trebuie să se bucure în totalitate de toate drepturile și libertățile universale ale omului, precum și de drepturile și libertățile lor speciale.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав