Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon spune în ce relații este cu președintele rus, Vladimir Putin (VIDEO)

21 noi. 2019,, 20:14   Politică
3346 9

Ultimele mișcări pe scena politică din Moldova, căderea unui Guvern aplaudat și înscăunarea unui Executiv tehnocrat, toate cu o viteza foarte mare.

De ce s-au grăbit, a fost un pas planificat din timp, urmează o coaliție PSRM-PD oficială, ce rol are în toate acestea Vlad Plahotniuc? Cît de integru va fi următorul procuror general, dar și ce îl leagă de Vladimir Putin, o colaborare între state sau o relație de prietenie. La toate aceste întrebări ne răspunde președintele țării, Dodon Igor, într-un interviu pentru unimedia.info.

Ce relație aveți cu președintele rus, Vladimir Putin, de prietenie sau de șefi de state?

Sunt niște relații foarte bune. Relația de prietenie dintre țările noastre crează baza necesară pentru a obține rezultate bune în interesul poporului Republicii Moldova și celor din Rusia. Eu îmi doresc foarte mult ca în timpul apropiat să vină, într-o vizită oficială în Republica Moldova, președintele Federației Ruse și am înaintat această invitație. Am avut două vizite oficiale și mai multe vizite de lucru în Federația Rusă și vom avea încă o întrevedere neoficială, la sigur, până la sfârșitul acestui an cu Vladimir Putin. Chiar pe 20 decembrie am o invitație la Sankt-Petersburg la o întrevedere a liderilor statelor CSI. Sper foarte mult ca anul viitor, când se va sărbători anul Republicii Moldova în Federația Rusă și, posibil, anul Federației Ruse în Republica Moldova, să avem mai multe contacte bilaterale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?