Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Dodon și Krasnoselski, împotriva reformării misiunii de pacificare de la Nistru (VIDEO)

25 apr. 2018,, 14:33   Politică
5450 7

Igor Dodon și Vadim Krasnoselski s-au pronunțat împotriva apelurilor venite din partea unor actori internaționali privind reformatarea la etapa actuală a operațiunii de pacificare la Nistru, notează Noi.md.

Despre aceasta șeful statului a anunțat în urma unei întrevederi avute astăzi la Bender cu liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Ne-am pronunțat împotriva apelurilor venite din partea unor actori internaționali cu referire la o eventuală reformatare la etapa actuală a operațiunii de pacificare la Nistru, fără a ține cont de necesitatea realizării unei reglementări politice ample a diferendului transnistrean, doar prin modalități pașnice”, a declarat Igor Dodon.

Părțile au optat și pentru normalizarea funcționării delegației integrale a Federației Ruse în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC). „Am exprimat sprijinul comun pentru toți participanții la Operațiunea de pacificare mixtă din Zona de Securitate, dar şi recunoștință Federației Ruse pentru activitatea contingentului pacificator rus, pentru funcționarea eficientă şi continuă a misiunii de pacificare, pentru eforturile depuse în scopul păstrării păcii la Nistru. În acest context, a fost subliniată stringența implementării unor măsuri orientate spre normalizarea funcționării delegației integrale a Federației Ruse în cadrul CUC”, se arată în mesajul lui Dodon.

Dodon și Krasnoselski au avut un schimb de opinii referitoare la realizarea inițiativei din 4 ianuarie 2017, cunoscută sub titlul „pachetul celor 8 puncte”. „Am convenit să contribuim la identificarea soluțiilor de compromis pentru punctele din pachetul propus care nu au fost realizate”.


O altă problemă abordată ține de instituirea punctelor de control vamal moldo-ucrainene, pe porțiunea transnistreană a frontierei. Dodon și Krasnoselski au cerut să fie întreprinse toate măsurile necesare pentru ca locuitorii și agenții economici din regiunea transnistreană să nu fie afectați de această schimbare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?