X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Dodon: "Premierul Chicu nu trebuie să demisioneze pînă la alegerile prezidențiale"

12 oct. 2020,, 13:43   Politică
4243 1

Prim-ministrul Moldovei Ion Chicu nu trebuie să demisioneze pînă la alegerile prezidențiale, pentru a nu provoca o criză politică în țară. Declarația a fost făcută de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu pentru RIA Novosti, scrie sputnik.md.

"Cred că premierul nu trebuie să demisioneze pînă la alegerile prezidențiale. Dacă premierul va demisiona acum și alegerile parlamentare anticipate vor trebui desfășurate în februarie sau martie, în condițiile pandemiei, cînd nu va fi vaccin, atunci aceasta nu este cea mai potrivită opțiune", a spus Igor Dodon.

Anterior, președintele a admis posibilitatea demisionării benevole a Cabinetului de Miniștri, condus de Chicu, pentru a provoca alegeri parlamentare anticipate. De asemenea, președintele a vorbit despre faptul că Parlamentul ar putea fi dizolvat imediat după alegerile prezidențiale.

Într-un interviu, președintele Moldovei a mai subliniat că în țară astăzi, din mai multe motive, s-a creat o situație prea complicată, de aceea demisia guvernului este "categoric inacceptabilă".

"Avem o situație economică grea, pandemie, nu putem provoca și o criză politică", a subliniat Igor Dodon.


Totodată, șeful statului consideră că alegerile parlamentare anticipate din republică ar trebui să aibă loc în a doua jumătate a primăverii sau la începutul verii anului viitor, cînd țara va reuși să facă față pandemiei de coronavirus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?