Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: Neguța trebuie să fie „adus acasă și tras la răspundere conform legii”

8 dec. 2020,, 21:50   Politică
5161 3

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, spune că Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, trebuie să fie „adus acasă și tras la răspundere conform legii”, dacă se va demonstra că este implicat în cazul anabolizantelor depistate la postul vamal Palanca, la 5 decembrie curent, scrie zdg.md

Dodon spune că nu a întrebat Procuratura dacă Ambasadorul moldovean în Federația Rusă este implicat în cazul contrabandei cu anabolizante. Acesta spune, însă, că dacă se va demonstra vinovăția lui Neguță, acesta trebuie să răspundă conform legii.

„Consider că aceasta (cazul contrabandei – n.r.) este o rușine pentru R. Moldova. El (Neguța -n.r.) Trebuie să fie retras și să răspundă, dacă este vinovat. Eu nu am întrebat Procuratura, dar dacă este vinovat el trebuie rechemat și tras la răspundere conform legislației. Dacă într-adevăr este adevărat, el trebuie adus acasă și să răspundă conform legii”, a comentat Dodon în cadrul unei emisiuni televizate de la N4.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) evită să spună dacă Andrei Neguța a fi fost rechemat, după depistarea anabolizantelor într-un autoturism care se află în gestiunea Ambasadei R. Moldova la Moscova.

MAEIE reiterează că a inițiat măsurile interne de anchetă, acordând întreaga cooperare organelor competente în instrumentarea acestui caz și că despre decizia finală privind anumite consecințe disciplinare, opinia publică va fi anunțată neîntârziat.


Luni, 7 decembrie, socialistul Grigore Novac a spus la postul de televiziune Jurnal TV că Andrei Neguța, ar fi fost rechemat.

„Da, Neguță a fost rechemat. E sigur”, a declarat deputatul socialist Grigore Novac, citând o pagină de telegram.

La 5 decembrie, la Vama Palanca au fost depistate mai multe cutii cu anabolizante într-un autoturism care se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova în perioada 2 – 5 decembrie 2020 în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Investigarea cazului este exercitată de PCCOCS, de comun cu autoritatea vamală, iar la această etapă se stabilește proveniența substanțelor și cercul de persoane implicate.

Șoferul microbuzului a fost reținut pentru 30 de zile. Potrivit legii, infracțiunea de contrabandă se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani în cazul persoanelor fizice, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 300.000 la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?