X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon, împotriva mutării Ambasadei SUA la Chișinău pe teritoriul Stadionului Republican

22 iun. 2018,, 12:15   Politică
3139 2

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon se arată împotriva mutării Ambasadei SUA la Chișinău pe teritoriul Stadionului Republican.

O opinie în acest sens a fost prezentată în timpul unei noi ”linii directe” pe rețeaua de socializare ”Odnoklassniki”.

”Eu stimez partenerii americani, noi colaborăm mult, ei ne ajută, dar astfel de acțiuni denigrează imaginea ambasadorului SUA. Consider că nu este corect. Teritoriul Stadionului Republican este destinat pentru oameni ca să fie construit un stadion, un parc sau chiar un centru cultural. Asta ar fi mai corect. Nu a rămas așa de mult loc liber pentru pietoni în zona aia, totul a fost acaparat”, a spus Igor Dodon.

Realitatea.md amintește că potrivit unui proiect propus dezbaterilor publice, noul sediu al reprezentanţei diplomatice ar putea fi construit pe terenul Stadionului Republican. Acum, lotul cu o suprafață de peste cinci hectare, e proprietate publică şi se află în paragină. Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a dat asigurări că tranzacţia de procurare a terenului pentru construcţia noului sediu al Ambasadei SUA în Moldova va fi una corectă şi transparentă.

Ambasada SUA a fost deschisă în Moldova acum 26 de ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?