Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1677

Dodon a vorbit despre scenariile în cazul provocărilor după alegeri

28 oct. 2020,, 09:10   Politică
4514 3

Autoritățile moldovenești nu văd un mare potențial de protest, dar forțele de ordine se pregătesc pentru diferite opțiuni de dezvoltare a evenimentelor.

Autoritățile Moldovei vor fi pregătite pentru provocări din partea oponenților lor după alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Despre aceasta a relatat într-un interviu pentru RBC Președintele în exercițiu al Moldovei și candidatul la funcția de șef al statului, Igor Dodon.

"Noi monitorizăm tot ce se întîmplă în mass-media, urmărim foarte atent ONG-urile, urmărim foarte atent cine intră în țară, pentru că înțelegem că provocatori pot fi și din afară. Am văzut în diferite țări cum s-a întîmplat. Organele noastre care trebuie să asigure ordinea - mă refer la MAI și altele - sînt gata, ei examinează și dezvoltă diferite scenarii. De aceea, chiar dacă vor exista încercări de destabilizare, eu cred că noi vom reuși", a spus Dodon.

Președintele Moldovei a mai spus că nu vede mari perspective la adversarii săi. "Cred că în ceea ce privește scoaterea oamenilor pe străzi, noi avem un potențial mult mai mare. Dar noi nu vom scoate oamenii, pentru că noi nu vrem să fie perete pe perete sau anumite provocări", a menționat el.


"Chiar dacă după alegerile prezidențiale anumite persoane care nu vor fi de acord cu rezultatele alegerilor, vor ieși la proteste pașnice (sper că vor fi proteste pașnice, și ei au dreptul de a protesta), vom face tot posibilul pentru ca acest lucru să nu se transforme într-un fel de destabilizarea cu implicarea armatei sau a altor instituții de stat și așa mai departe", a spus președintele Republicii Moldova.

Rusia, Uniunea Europeană și SUA sînt principalii actori geopolitici din zonă, menționează Dodon. UE și Rusia, potrivit lui, nu au interes în destabilizarea situației. "În ceea ce privește Statele Unite, avem un dialog bun cu ei, comunicăm adesea. Și ei au în curînd alegeri. Deci, sper că nici ei nu au astfel de sarcini. În orice caz, ei ne-au dat asigurări, mie și colegilor noștri din guvern și din diferite servicii special, că nu au astfel de planuri. Dar noi, pentru orice eventualitate, desigur, ne pregătim", a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий