Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 905

Dodon a contestat actul prin care a fost amendat pentru purtarea panglicii bicolore

28 iun. 07:50   Politică
3289

Igor Dodon, fostul președinte al R. Moldova, a contestat la Judecătoria Chișinău procesul verbal prin care a fost amendat cu 9.000 de lei pentru că a ignorat prevederile legale și a purtat panglica bicoloră negru-oranj la manifestațiile organizate de 9 mai în centrul Capitalei.

Potrivit informațiilor publicate pe Portalul Național al Instanțelor, dosarul contravențional a fost înregistrat și repartizat spre examinare pe 7 iunie curent, transmite Noi.md cu referire la ZdG.

Prima ședință de judecată a fost programată pentru data de 19 iulie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, dosarul urmînd să fie examinat de magistrata Svetlana Garștea-Bria.

Potrivit magistrat.md, Svetlana Garștea-Bria a devenit magistrată în 1994, iar în 2004 a fost numită în funcția de judecător pînă la atingerea plafonului de vîrstă. Svetlana Garștea-Bria este cea care în 2016 a admis pretențiile Marianei Tabuica, sora fostului ministru al Justiției Vladimir Cebotari și a dispus încasarea din conturile ÎS „MoldATSA” a sumei de 415,65 mii de lei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав