Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Detalii despre vizita lui Lukașenko în Moldova

17 apr. 2018,, 11:30   Politică
7306 0

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, va efectua în perioada 18-19 aprilie o vizită oficială în Moldova, agenda acesteia fiind foarte amplă, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al șefului statului belarus, agenda include întrevederi și negocieri cu președintele Moldovei, Igor Dodon, și premierul Pavel Filip, în cadrul cărora vor fi discutate diverse aspecte ale relațiilor interstatale.

Negocierile între Alexandr Lukașenko și Igor Dodon vor fi susținute în formatul unu la unu și în componență extinsă, cu participarea membrilor delegației. Discuțiile se vor axa pe dezvoltarea cooperării moldo-belaruse, precum și pe interacțiunea în cadrul formatelor de integrare, inclusiv pe platformele Uniunii Economice Eurasiatice și Comunității Statelor Independente.

Igor Dodon și Alexandr Lukașenko vor vizita Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”, unde vor participa la ceremonia „Ziua cîmpului”, dedicată inițierii campaniei de plantare.

În cadrul negocierilor șeful statului belarus și premierul Moldovei, Pavel Filip, vor examina chestiunile privind extinderea relațiilor economice în diverse domenii, inclusiv agricultura, industria alimentară, cooperația de producere, proiectele de infrastructură. O atenție susținută va fi acordată activității întreprinderilor mixte existente și creării altora noi, dezvoltării cooperării în domeniul energeticii, sfera umanitară și între organele de drept. În finalul întrevederii se preconizează semnarea unui șir de documente internaționale.


În aceleași zile, la Chișinău va avea loc un forum moldo-belarus de cooperare interregională și de afaceri. La acesta vor participa nu numai reprezentanții cercurilor de afaceri, ci și administrația orașelor și raioanelor din ambele țări. Pentru delegați va fi organizată o expoziție de tehnică municipală și alte produse belaruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?