X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, așteptați astăzi în fața instanței

3 oct. 2023,, 11:08   Politică
3284 0

Deputații neafiliați și membri ai Partidului „Renaștere” Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi sînt așteptați astăzi în fața instanței.

Cei doi au fost plasați în arest preventiv pe data de 23 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor.

Nesterovschi a fost plasat în izolator pentru 30 de zile, iar Lozovan – în arest la domiciliu, transmite Noi.md cu referire la ipn.md.

Amintim că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în comun cu Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA) au descins pe data de 21 septembrie cu peste 20 de percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț, cât și în 9 automobile, ce vizează membrii și activiștii Partidului „Renaștere”.

Ulterior perchezițiilor și ridicării imunității lui Alexandr Nesterochi, dar și Irinei Lozovan, cei doi au fost reținuți.


În data de 15 martie, deputatul Alexandr Nesterovschi, a anunțat că părăsește fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și se alătură Mișcării Pentru Popor. În data de 25 martie, deputata Irina Lozovan, a anunțat același lucru.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?