X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Deputații BCS și ai fracțiunii "Șor" boicotează ședința de astăzi a Parlamentului

26 aug. 2022,, 12:15   Politică
2204 0

Deputații fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu vor participa la ședința Parlamentului, unde urmează să se voteze modificările operate la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2022.

Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a declarat că deputații fracțiunii se află în țară, dar nu vor participa la ședință în semn de protest față de inițiativele propuse de guvernare.

„Ceea ce va prezenta ministrul Finanțelor în Parlament astăzi nu sînt măsuri de criză, nici soluții sistemice pentru a depăși criza energetică și pentru a ajuta cetățenii. Guvernul nu vine cu nicio soluție în vederea combaterii crizei alimentare. Toate aceste venituri cu care vor veni în plen sînt surse suplimentare pe care vor să le găsească în TVA la produse importate. Cetățenii cumpără produse importate, achită prețuri majorate și guvernarea câștigă din TVA”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea.

Și fracțiunea Partidului "Șor" a anunțat că va boicota ședinaț de astăzi a Parlamentului.

Deputații Șor s-au arătat nemulțumiți că proiectele care urmează a fi examinate – modificarea legii bugetului de stat, a asigurărilor medicale și sociale, au fost transmise abia ieri parlamentarilor. Totodată, aceștia s-au arătat deranjați de faptul că amendamentele propuse de formațiune la legea bugetului au fost ignorate de PAS.


Menționăm că Parlamentul se convoacă în sesiune extraordinară, în perioada 26 august – 8 septembrie. Pe ordinea de zi au fost incluse proiectele de modificare a Legii bugetului de stat, Legii bugetului asigurărilor sociale de stat și Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?