X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputații BCS pregătesc o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița

1 feb. 2022,, 21:05   Politică
6221 9

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor pregătesc o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, deputatul BCS, Vlad Batrîncea, la postul de televiziune Primul în Moldova, scrie agora.md.

Deputatul nu a precizat cînd va fi înregistrată inițiativa, însă a precizat că vor pregăti documentul foarte minuțios.

„Există mari șanse de a demite acest Guvern, pentru că este incompetent. Cred că și Maia Sandu este nemulțumită din cauza miniștrilor săi și din cauza prim-ministrei, care duc la căderea ratingului PAS. Problema lor este că nu au oameni, din această cauză apelează la foști membri PDM, precum Serebrian”, a declarat Vlad Batrîncea.

Totodată, socialistul nu exclude că pentru demiterea cabinetului de miniștri în frunte cu Natalia Gavrilița ar putea să voteze și unii deputați PAS.

„Mulți deputați din majoritatea parlamentară sînt indignați de declarațiile făcute de Natalia Gavrilița, Nemerenco, cineva este nemulțumit de declarațiile lui Litvinenco. Potențial mare de supraviețuire ei nu au”, mai spune Batrîncea.


Pentru demiterea Guvernului este nevoie de 51 de voturi în Parlament.

Amintim că, anterior, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Șor au anunțat că vor moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița. Întrucît nu dispun de suficiente semnături pentru a înregistra inițiativa, deputata Marina Tauber i-a îndemnat și pe ceilalți deputați să se alăture inițiativei.

Ulterior, Fracțiunea Partidului Șor din Parlament a expediat în adresa fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița și a unui proiect de hotărîre privind acest subiect.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?