X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opoziția din Moldova este împotriva creării Biroului pentru Integrare Europeană

1 feb. 10:00   Politică
2298 0

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), aflat în opoziție, este împotriva constituirii unor noi agenții, în special a Biroului pentru Integrare Europeană.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea, la Exclusiv TV.

Anterior, prim-ministrul Moldovei, Dorin Recean, a anunțat că țara va avea un Birou pentru Integrare Europeană, condus de actualul secretar de stat al Ministerului de Externe, Cristina Gherasimov - aceasta va primi statutul de ministru fără portofoliu.

"Considerăm inadmisibilă crearea de noi ministere, birouri și alte structuri guvernamentale în condițiile în care țara degenerează economic și oamenii sărăcesc. Nu este nevoie de crearea unui birou responsabil de integrarea europeană a Republicii Moldova. Pentru aceasta există președinția, parlamentul, guvernul, Ministerul de Externe. Ce va face biroul în plus, de ce ar trebui să-i oferim un buget separat?", a spus Batrîncea.

Menționăm că, în baza Legii cu privire la Guvern, premierul Dorin Recean a solicitat parlamentului modificarea listei ministerelor și, în acest context, a propus reorganizarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în Ministerul Afacerilor Externe.
Potrivit propunerii șefului puterii executive, funcțiile MAEIE legate de procesul de integrare europeană vor fi transferate Biroului pentru Integrare Europeană din cadrul Cancelariei de Stat.


Coordonarea procesului de integrare europeană a țării în cadrul guvernului va intra în competența viceprim-ministrului pentru integrare europeană, care va fi sprijinit în activitatea sa de către Biroul pentru Integrare Europeană.

În urma aprobării hotărîrii, guvernul va adopta actele necesare pentru reorganizarea Ministerului Afacerilor Externe, va ajusta documentele acestuia la noua structură a guvernului și va înainta Parlamentului propunerea privind ajustarea, în acest sens, a legislației în vigoare.

Propunerea va fi examinată în cadrul ședinței plenare de astăzi a organului legislativ.

16
0
1
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?