X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Deputații au spus cum s-a transformat Republica Moldova în 100 zile ale Guvernului Sandu

23 sep. 2019,, 07:40   Politică
2876 0

Guvernul condus de Maia Sandu este lăudat de partenerii de coaliție – PSRM și ACUM, dar criticat dur de opoziția democrată.

Întrebați ce cred de cele 100 de zile de activitate a guvernării, unii deputați au spus că „e o altă țară”, alții au menționat că „actuala guvernare a eșuat”.

„Se putea și mai bine, dar oricum este altă țară. Dacă comparăm cum era acum 100 de zile, este cerul și pămîntul. Țara este mult mai liberă, în țară se văd deja direcțiile de dezvoltare”, a declarat deputatul PPDA Alexandru Slusari.

„Este nevoie să lucrăm acum la bugetul pentru anul viitor, ca și componenta socială, dar și de dezvoltare economică să se regăsească foarte clar acolo. Este foarte bine că au fost deblocatele relațiile atît în vest, cît și în est cu partenerii de dezvoltare. Le doresc succes tuturor colegilor din Guvern”, a spus socialistul Ion Ceban.

„Ceea ce observăm este o bălăceală absolută într-o intenție de răzbunare cu fosta guvernare și încălcare de legislație și toate procedurile care pot să existe. Ca să nu mai vorbesc de alte lucruri care îmi par stînjenitoare. Vorbesc de anumite declarații ale unor miniștri din actualul Guvern. Vorbesc de reconstrucția drumurilor de la biserici la cimitire, referitor la mustul în școli ș.a.m.d., lucruri care mă fac să cred că actuala guvernare a eșuat în primele 100 de zile”, a menționat democrata Monica Babuc.


„S-au întîmplat și lucruri mult mai tangibile, cum ar fi deblocarea asistenței financiare internaționale, creșterea încrederii partenerilor externi, s-a reușit creșterea salariilor pentru medicii de gardă. Mi-aș fi dorit să avem rezultate mult mai bune, dar în pofida tuturor dificultăților, Guvernul a reușit să stabilească niște relații foarte bune cu partenerii externi, inclusiv acel acord cu FMI”, a declarat deputatul PAS, Mihail Popșoi.

Amintim că Guvernul condus de Maia Sandu a fost învestit la data de 8 iunie, chiar în plenul Parlamentului. La ceremonie au participat deputații socialiști și cei din blocul ACUM. Evenimentul a fost urmărit și de partenerii de dezvoltare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?